az egészségügy ludditái kontra valóság

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

NEFIGate: az egészségügy ludditái összezárnak

2015. december 31. - mujo

Jó látni, hogy legalább egyvalami megfelelően működik az egészségügyi háttérintézményekben, nevezetesen a közintézmények közötti kommunikáció. A NEFI állandósult mantráját, amely szerint az adatok megismerése veszélyeztetné az intézmény törvényes működési rendjét, vagy feladat- és hatáskörének illetéktelen külső befolyástól mentes ellátását, vagy az adatot keletkeztető álláspontjának szabad kifejtését, szóról szóra átvette az ÁNTSZ, valamint az OKBI/OKK is, így már háromra bővült azon intézmények köre, amelyek kategorikusan megtagadják az adatszolgáltatást mindennel kapcsolatban, amely fényt deríthetne a súlyos szakmai hibák elkövetésére következtetni engedő hiányosságok és ellentmondások okaira és körülményeire.

A vita kedvéért tételezzük fel, hogy mi, elektromos cigaretta használók tévedünk, és a NEFI féle összefoglaló dokumentum minden egyes szava abszolút igazság. Ebben az esetben az érintett intézmények érdeke az lenne, hogy minden lehetőséget megragadjanak, hogy ne csak EU-s támogatásból finanszírozott fizetett sajtómegjelenésként, és a Demjén-Horváth-Beneda trió hakniztatásával terjesszék az igét, hanem készségesen, az igényelt közérdekű adatok bemutatásával egyszer és mindenkorra bizonyítsák állításaik hitelességét és megkérdőjelezhetetlenségét. Mégsem ez történik, az intézmények összezárnak, és a helyzetre egyértelműen nem passzoló törvénycikkelyek zsolozmázásával visszavonulnak elefántcsonttornyuk érinthetetlenségébe. Egyetlen dologra lehet ebből következtetni, mégpedig arra, hogy nem merik a szennyest kiteregetni, takargatják a takargatni valót, ameddig, csak tudják. Takargassátok csak, ettől még nem kevésbé nyilvánvaló, hogy a király segge bizony pőre.

A gőzgép ettől természetesen nem áll meg, ahogyan eddig is, ismét hatósági eljárást kezdeményezek az ügyben, adatszolgáltatás indokolatlan megtagadása miatt. Ezzel a szerény ajándékkal kívánok boldog új esztendőt az egészségügy korrupt ludditáinak, azon leszek jövőre is, hogy izgalmas, új kalandokban, valamint aktív álláskeresésben lehessen részük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gozler.blog.hu/api/trackback/id/tr598216078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása