az egészségügy ludditái kontra valóság

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Bréking: első fokon pert vesztett a Törvényszéken az EMMI

2017. október 18. - mujo

Pont került első fokon a jó másfél éve indított közérdekű adatigénylési per végére, a Törvényszék gyakorlatilag mindenben nekem adott igazat, és megállapította az alperes jogsértő magatartását. A szeptember 29-én kelt ítélet értelmében az alperes Emberi Erőforrások Minisztériuma 15 napon belül köteles kiadni az alábbiakat:

itelet-pk-nefi-emmi.jpg

  1. Az alperes minden, az „Az elektronikus cigaretták és a dohányzást imitáló elektronikus eszközök használatával járó kockázatok" című összefoglaló dokumentummal kapcsolatban folytatott kimenő és bejövő, elektronikus és papír alapú levelezésének elektronikus másolata.
  2. Az alperes minden, Balog Zoltán miniszter által benyújtott T/7404. számú, az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat e-cigaretta tárgykörét érintő kimenő és bejövő, elektronikus és papír alapú levelezésének elektronikus másolata.
  3. Az alperes minden egyéb, 2015. január elsejét követően íródott kimenő és bejövő, elektronikus és papír alapú levelezésének azon példányainak elektronikus másolata, amelyekben szerepel az elektromos cigaretta, vagy az elektronikus cigaretta, vagy az e-cigaretta, vagy a dohányzást imitáló, vagy a szopóka, vagy a nikotin, vagy a leszokás, vagy a leszoktat kifejezés, vagy ezek bármely, tetszőleges nyelvtani toldalékkal ellátott alakjai, kis és nagybetű különbségekre való tekintet nélkül.
  4. Az alperes birtokában lévő, Balog Zoltán miniszter által benyújtott T/7404. számú, az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat e-cigaretta tárgykörét érintő ülések, megbeszélések és egyeztetések alkalmával készült jegyzőkönyvek, emlékeztetők, vagy bármely más, az adott esemény során történtek bemutatására alkalmas dokumentumok elektronikus másolata.
  5. Az alperes birtokában lévő, Balog Zoltán miniszter által benyújtott T/7404. számú, az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat e-cigaretta tárgykörét érintő pontjainak előkészítése és kidolgozása során készített vagy felhasznált munka- vagy háttéranyagok elektronikus másolata.
  6. Az alperes birtokában lévő, az „Az elektronikus cigaretták és a dohányzást imitáló elektronikus eszközök használatával járó kockázatok” című összefoglaló dokumentumot készítő munkacsoport ülésein, megbeszélésein és egyeztetésein készült jegyzőkönyvek, emlékeztetők, vagy bármely más, az adott esemény során történtek bemutatására alkalmas dokumentumok elektronikus másolata.
  7. Az alperes birtokában lévő minden egyéb, 2015. január elseje után keletkezett dokumentum elektronikus másolata, amelyben szerepel az elektromos cigaretta, vagy az elektronikus cigaretta, vagy az e-cigaretta, vagy a dohányzást imitáló, vagy a szopóka, vagy a nikotin, vagy a leszokás, vagy a leszoktat kifejezés, vagy ezek bármely, tetszőleges nyelvtani toldalékkal ellátott alakjai, kis és nagybetű különbségekre való tekintet nélkül.

Babonából a peranyagokat mostanáig nem osztottam meg, de hamarosan kikerülnek a Jogi esetek fedőnevű aloldalra. Addig is az ítélet teljes szövege innen letölthető, szívmelengető olvasmány, ahogyan a bíró úr az alperes Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden egyes erőltetett kibúvási kísérletét kerek perec elutasítja. Az ítélet ellen az alperesnek 15 napja volt fellebbezni, egyelőre nincs információm róla, hogy ezt megtették-e.

További öröm, hogy az ítélet szövegének megfelelően az időt húzó adatgazdának így már nem az eredeti, egy évre vonatkozó adatokat kell csak kiadnia, hanem az azóta eltelt közel két év következtében az elmúlt, összesen közel három év során keletkezett, e-cigarettával kapcsolatos anyagait is.

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki szurkolt, és figyelemmel követte az eseményeket, és külön köszönöm azon kedves gőzlértársaknak, akik személyes jelenlétükkel is támogattak a Törvényszék tárgyalótermében!

blogra.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gozler.blog.hu/api/trackback/id/tr6513016966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása