az egészségügy ludditái kontra valóság

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Így ölik meg az elektromos cigarettát Magyarországon

2015. december 26. - mujo

A XXI. század egyik fontos üzenete az utókor számára: sose nyomd fullba a kretént. Magyarország ebben is jobban teljesít, térdig a padló alá nyomja a kreténpedált. Íme a rommá korrumpált egészségügy hazai stratégiája a dohányzás évi 28.000 áldozatának állandósítására.

1. Írj egy hazugságokkal kitömött hivatalos összefoglaló tanulmányt az elektromos cigarettáról.

2. Fogd az egészségügyi szaktárcát, és írass velük egy törvénymódosító javaslatot a hulladék tanulmányra alapozva.

3. A törvénymódosítóban monopolizáld a kereskedelmet, de a tényleges szabályozást utald egy kormányrendelet hatáskörébe.

4. Hozz egy kormányrendeletet, amelyben olyan feltételeket szabsz, aminek a piacon semmi nem felel meg.

Gratulálunk, sikeresen kiradíroztad 12 év kutatás-fejlesztésének és fejlődésének az eredményeit és tönkretettél egy teljes iparágat. Hogy ebbe emberek fognak belehalni? Mégis kit érdekel?

Mit jelent mindez a gyakorlatban? Az utántöltők nem tartalmazhatnak majd ízesítést. Az összes létező felmérés szerint ami a leginkább működőképes alternatívává teszi az e-cigarettát, az többek között az ezernyi ízvariáció, amelynek köszönhetően mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbb ízvilágot. Mennyire lesz vonzó alternatíva egy ízetlen fos? Nagyjából mint egy végbéltükrözés, húsklopfolóval. Ez a kitétel tehát megtiltja a jelenleg kapható összes utántöltő forgalmazását, és meghagy egy olyan alternatívát, amely senkinek sem kell. Ezen kívül megtiltja minden olyan eszköz forgalmazását, amely nem rendelkezik gyerekzárral. Minden egyes ma kapható termék ilyen. Magától adódik a kérdés, hogy miért nem kell gyerekzár a cigarettára, lehetőleg szálanként?

Mit is mondott a kérdésben az államtitkárság és a szabályozás többi szereplője? Pusztán ésszerű szabályozás történik, szó sincs betiltásról. Mi az első lépésük a törvény kihirdetését követően? Betiltanak mindent, ami kapható. Aki ezek után még mindig azt gondolja, hogy a szabályozás nem az elektromos cigaretta tökéletes ellehetetlenítéséről szól, az nem tudom hol él. Szó sincs a nemdohányzók védelméről, szó sincs egészségvédelemről, az egészségügyi szaktárca nagy ívben leszarja, hogy mi történik az emberekkel. Egyetlen szempont létezik, kiirtani a hagyományos leszoktató módszerek létjogosultságát fenyegető alternatívát, és fenntartani a halálozási statisztika borzalmas számait, mert abban van az igazi pénz.

A tiltás természetesen a forgalmazásra vonatkozik. Senki nem fogja elvenni a már meglévő eszközeinket, úgyhogy jövő májusig mindenki szépen spájzoljon be magának egy-két elnyűhetetlen, felújítható készüléket. Akik készre kevert levest használnak, azok kezdjenek el ismerkedni a házi keverés fortélyaival, természetesen ésszel, és a megfelelő elővigyázatossággal. Nem tudom eléggé kihangsúlyozni: ésszel, és elővigyázatossággal.

Ha az Alkotmánybíróság nem vet véget az őrületnek, akkor nekünk kell őriznünk majd a lángot, amíg itthon ez a kifacsarodott, torz és elmebeteg állapot tart, amíg el nem takarodik az egészségügybe beférkőzött hóhér-klikk, és az emberi sorsok iránt tökéletesen érzéketlen, pénzéhes hatalom. A mi feladatunk, hogy Magyarországon ne haljon ki, és újra szárba szökkenhessen majd az elektromos cigarettázás.

A bejegyzés trackback címe:

https://gozler.blog.hu/api/trackback/id/tr678199814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása