az egészségügy ludditái kontra valóság

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Bréking: legális lesz a nikotinos e-cigi Új-Zélandon

2016. augusztus 02. - mujo

Az új-zélandi kormány nem viccelt, amikor A Billion Lives bemutatóját követően bejelentette, hogy felülvizsgálják a nikotinos e-cigarettára vonatkozó tilalmat. A mai nappal hivatalos: elrendelték ezen termékek legalizálását, és várják a javaslatokat a pontos szabályozást illetően.

glover-biebert-vaping-nz.jpg

"Fordulópont ez, amely óriási hatással lesz a dohányzás okozta halálozás és megbetegedések visszaszorításában. Így már tényleg esélyünk lehet elérni 2025-re a Füstmentességet." - nyilatkozta Dr Murray Laugesen, az End Smoking NZ egyik alapítója.

"Hatalmas megkönnyebbülés, hogy az országunkra jellemző gyakorlatiasság győzedelmeskedett a negatív félretájékoztatás és megalapozatlan félelmek felett, amelyek túl sokáig uralták a témában kialakult vitát." - fogalmazta Dr Marewa Glover.

Hatalmas gratuláció illeti az új-zélandi ártalomcsökkentést népszerűsítő szószólókat, és természetesen a világon elsőként ott bemutatott A Billion Lives dokumentumfilm csapatát.

Forrás: New Zealand to make nicotine e-cigarettes legal

A bejegyzés trackback címe:

https://gozler.blog.hu/api/trackback/id/tr938929834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása