az egészségügy ludditái kontra valóság

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Pozitív hírek a sajtóban, a változatosság kedvéért

2016. április 28. - mujo
HVG: Nem a rászokást segíti, hanem a leszokást és az egészséget. Nálunk még más füstöket fújnak.
Index: A brit orvosok az e-cigit ajánlják leszokáshoz

Őszintén örülök, hogy így felkapta a sajtó a legújabb 200 oldalas brit átfogó e-cigaretta elemzést, de ha egy évvel ezelőtt az akkori 185 oldalas brit elemzést kapta volna fel - amely kvázi ugyanezen megállapításokat fogalmazta meg - a formaldehides kamu hisztéria és a NEFI+Korányi+ÁNTSZ buta, maradi propagandája helyett, akkor lehet, hogy most nem ott tartanánk, ahol.

Arról már ne is beszéljünk, hogy lassan négy éve ugyanezeket állítjuk mi, e-cigaretta használók is, ugyanezekre próbáljuk felhívni az egészségügyi intézmények és döntéshozók figyelmét, ugyanazon kutatási anyagokból vonva konklúziót. Persze mi nem vagyunk tudományosan előgondolkodó szakértők, ahogyan azt Beneda Attila félállamtitkár mondaná.

Öröm az ürömben, még ha soványka is, hogy a rohamosan szaporodó nemzetközi eredmények fényében talán egyre jobban láthatóvá válik a hazai dohányzás elleni "küzdelem" álságos, ostoba, elfogult és korrupt mivolta a laikusok számára is, ahogyan tíz körömmel, akár emberi életek árán is próbálják védeni az elavult, a gyógyszeriparral elválaszthatatlanul összefonódott, dohányosokon élősködő vadászterületüket.

* kiegészítve az index.hu cikkével

A bejegyzés trackback címe:

https://gozler.blog.hu/api/trackback/id/tr588669938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása