az egészségügy ludditái kontra valóság

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Dr. Farsalinos a szabályozásokról

2015. december 13. - mujo

Érdemes megnézni a teljes videót, remek objektív beszámoló az elmúlt heti diacetyl hisztéria egyéb aspektusairól, amelyeket a média elfelejtett megemlíteni.

Kiragadnám Dr. Farsalinos interjújának a végét, amely sajnos tökéletesen fedi a jelenlegi magyar helyzetet is.

Riporter: Ha ennyire egyértelmű a helyzet, hogyhogy ilyen sok szabályozó testület az elektromos cigaretta tiltására és korlátozására törekszik?

Dr. Farsalinos: Az esetek túlnyomó többségében teljesen célt tévesztenek. Olyan szabályozást képzelnek el, vagy próbálnak bevezetni, amelyek elméleti félelmeken alapulnak, és amelyek nemcsak, hogy szükségtelenek, de teljesen megalapozatlanok is.

R.: És milyen mértékben hibáztathatóak az egyes kutatók ezeknek a félelmeknek a táplálásában?

Dr. F.: Elfogulatlan, kiegyensúlyozott információval kellene ellátniuk a dohányosokat, és rájuk bízni, hogy maguk dönthessenek. A saját hitelességüket veszélyeztetik mindazzal, amiket állítanak. Alapvetően elriasztják a dohányosokat az elektromos cigaretta kipróbálásától, ez pedig bűn. Etikai szempontból, ez bűn. Továbbá etikai szempontból, egy orvos esetében, tudományos kötelességmulasztás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gozler.blog.hu/api/trackback/id/tr318168720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása