az egészségügy ludditái kontra valóság

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Segítsünk német sorstársainknak!

2016. január 13. - mujo

Január huszadikáig lehet támogatni a hivatalos német parlamenti petíciót, amelyet germán gőzlértársaink kezdeményeztek abból a célból hogy értelmes e-cigaretta szabályozás szülessen náluk. Nem csak német állampolgárok írhatják alá, ezért minden segítséget köszönettel vesznek. Mivel enyhén bonyolult a rendszer, és nem mindenki tud németül (többek között én sem), ezért készült egy angol útmutató, de mivel angolul sem mindenki tud, ezért most megmagyarítom nektek. Ha már a saját hazánkban nem lehetett beleszólásunk az egészségügyi államtitkárság ámokfutásába, segítsünk most német kollégáinknak, már csak azért is, hogy eggyel több EU tagállam legyen, ahonnan továbbgyűrűzhet majd a gondolkodás csírája. Egy hónap alatt kell 50.000 aláírást összegyűjteni, 41.000 felett jár épp a szám, így van rá esély, hogy összejön. Siker esetén a német e-cigisek képviselőit meghallgatja a parlament. Íme a részletek:

Az aláírást megelőzően regisztrálni kell az online rendszerben. A regisztrációt itt tudod elvégezni és az alábbi képernyővel fogsz találkozni. Fontos, hogy valós adatokat adj meg, a kamu adatok a petíció komolyságát és sikerét veszélyeztetik.

german-petition-reg.jpg

A számozott mezők és a hozzá tartozó útmutatók a következőek:

  1. NE KAPCSOLD BE. A német e-igazolványhoz való.
  2. Az e-mail címed. Később ezzel fogsz bejelentkezni.
  3. A választott jelszavad. Legalább 8 betű hosszú legyen, és kell bele minimum egy kisbetű, egy nagybetű és egy egyéb karakter (szám, vagy valamelyik speciális karakter).
  4. Ez jelzi, ha a jelszó nem megfelelő.
  5. A jelszó megismétlése.
  6. Nincs ilyen pont
  7. Nem kötelező: a beceneved. Ezt egyszer adhatod meg, módosítani később nem lehet. A valódi neved sehol nem fog nyilvánosan megjelenni, ha nem akarod, helyette vagy ez fog látszani, vagy egy automatikusan generált szám, ha nem választasz becenevet.
  8. Nem kötelező: ha bekapcsolod, és az online fórumba írsz valamit, akkor a beceneved fogja mutatni, és nem a belső azonosítószámot.
  9. Kötelező: elolvastad és elfogadod az adatkezelést.
  10. Kötelező: elolvastad és elfogadod a felhasználás feltételeit.
  11. Hölgyek: Frau, férfiak: Herr.
  12. Nem kötelező: titulus, úgymint Dr, PhD, stb.
  13. Kötelező: keresztnév.
  14. Kötelező: családnév.
  15. Nem kötelező: fogalmam nincs, hogy ez mi.
  16. Kötelező: lakcím utca és házszám.
  17. Kötelező: lakcím irányítószám.
  18. Kötelező: lakcím helység.
  19. Kötelező: lakcím ország, Magyarország: HU - Ungarn.
  20. Nem kötelező: szervezet vagy cég, ha van ilyen.
  21. Nem kötelező: telefonszám.
  22. Regisztráció befejezése.

Ha mindent jól csináltál, akkor kapsz egy e-mailt a epetitionen@dbt-internet.de címről, amivel megerősítheted a regisztrációdat. Csak kattints az e-mailben található https://epetitionen.bundestag.de kezdetű linkre.

A nehezén túl vagy, már csak a bejelentkezés és a petíció aláírása van hátra. Látogass el a petíció oldalára, ahol a következő kép fog fogadni:

german-petition-login1.jpg

  1. A "Petition mitzeichnen" gombbal lehet aláírni a petíciót. Kattints rá. Ha nem voltál bejelentkezve, akkor ez elvisz a beléptető oldalra. Ha be voltál lépve, akkor ennyi volt, támogattad a petíciót. Ha azt látod a gombon, hogy "Mitzeichnung entfernen", akkor már támogattad korábban, és ha rákattintasz, akkor visszavonod az aláírásodat.
  2. Az "Anmelden" feliratú gomb egy picit eltérő beléptető oldalra visz. Ha azt látod a helyén, hogy "Abmelden", akkor már be vagy lépve, és ha oda kattintasz, akkor kijelentkezel.

A beléptető képernyő így néz ki:

german-petition-login2.jpg

  1. Az "Ich bin bereits registriert" fülön tudsz belépni, ha már regisztráltál.
  2. Az "Ich bin neu hier" fül azoknak van, akik még nem regisztráltak, ez a regisztrációs űrlapra visz.
  3. Ne kapcsold be, ez az e-igazolványos németeknek van.
  4. Az e-mail címed, amivel regisztáltál.
  5. A jelszavad, amit választottál.
  6. Ha elfelejtetted a jelszavad, akkor itt tudod intézni, hogy újat kapj.
  7. Ha ezt bekapcsolod, akkor a valódi neved megjelenik a támogatók listájában. Arra kérnek a németek, hogy tegyünk így.
  8. Ha ezt kapcsolod be, akkor egy belső azonosítószám fog megjelenni a támogatók listájában.
  9. A "Jetzt anmelden und mitzeichnen" gomb jelentése: "Belépek és aláírom a petíciót". Miután mindent kitöltöttél kattints ide, és kész is vagy.

Előre is köszi mindenkinek, aki támogatja a petíciót!

A bejegyzés trackback címe:

https://gozler.blog.hu/api/trackback/id/tr658268336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása