az egészségügy ludditái kontra valóság

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Nem értem a kérdést

2015. december 16. - mujo

Választ kaptam a nikotin rákkeltő hatását firtató közérdekű adatigénylésemre a NEFI-től, amelyben arról tájékoztatnak, hogy kérdésemet nem tudják értelmezni.

A kérdés a következő volt (a teljes kommunikáció itt tekinthető meg):

A Kossuth Rádió Krónika című műsorában 2015. november 10-n reggel, Dr. Horváth Ildikó, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet stratégiai igazgatója a következőt nyilatkozta: "a nikotinnak van kimutatott rákkeltő hatása" (szó szerinti idézet).

Ennek fényében az Önök intézménye rákkeltő hatású termékek fogyasztását javasolja évek óta a felnőtt magyar lakosság számára, úgymint nikotinos tapaszok, rágók, szopogató tabletták és inhalátorok, vagy Dr. Horváth Ildikó állított valótlanságot a nikotint illetően az elhangzott adásban?

A NEFI erre a nem kifejezetten bonyolult kérdésre a következőt bírta válaszolni:

Ahogy arról Önt tájékoztattuk, az említett nyilatkozatot nem a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet alkalmazásában álló szakértő adta.

A NEFI-hez közérdekű adatigénylésként benyújtott megkeresése nem értelmezhető.

Ugyanakkor tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Dohányzás Fókuszpontja tudományos munkájában szorosan együttműködik az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézettel, illetve annak Országos Dohányzás Leszokás Támogatási Módszertani Központjával.

Megkeresését a NEFI a lezártnak tekinti.

Tekintve, hogy a kérdésre várt válasz egyértelműen a NEFI szakmai tevékenységével kapcsolatos ismeret, így adatszolgáltatás megalapozatlan megtagadása miatt hatósági bejelentést nyújtottam be a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://gozler.blog.hu/api/trackback/id/tr418176798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása