az egészségügy ludditái kontra valóság

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Közérdekű adatigénylés pakk

2015. december 03. - mujo

A mai napon három új közérdekű adatigénylést nyújtottam be a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézethez, az Emberi Erőforrások Minisztériumához, valamint az Országos Korányi Intézethez. Érdeklődve várom az eredményeket. Részletek a cikkben.

NEFI

1. Az "Az elektronikus cigaretták és a dohányzást imitáló elektronikus eszközök használatával járó kockázatok" című összefoglalójuk elkészítése során, vagy azt megelőzően milyen, az e-cigaretta kutatásában érdekelt tudományos szervezetekkel konzultáltak?

2. Az "Az elektronikus cigaretták és a dohányzást imitáló elektronikus eszközök használatával járó kockázatok" című összefoglalójuk elkészítését személy szerint kik segítették, mely intézmények képviseletében, és milyen szakterületekről?

3. Az "Az elektronikus cigaretták és a dohányzást imitáló elektronikus eszközök használatával járó kockázatok" című összefoglalójukkal kapcsolatosan tartottak-e egyeztetést bármely gyógyszergyártó céggel a leszokást, vagy egyéb témákat érintő kérdésekben? Amennyiben igen, úgy mely cégek és mely témák voltak azok?

4. 2015. december harmadikával bezárólag hány elektromos cigarettával kapcsolatos fizetett sajtómegjelenést rendeltek meg, mikor, és mely médiumokban?

5. Az egyes megjelenések külön-külön mennyibe kerültek?

6. Az egyes megjelenéseket milyen keretből finanszírozták (a keret pontos megnevezésével)?

(az adatigénylés és folyományai teljes terjedelmében itt olvasható)

EMMI

Állítottak-e fel munkacsoportot az Országgyűlés elé benyújtott, T/7404-es számú "Egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról" szóló törvénytervezet elektromos cigarettát érintő pontjainak előkészítésére, kidolgozására, és ha igen, abban személy szerint kik vettek részt, és mely intézmények képviseletében?

(az adatigénylés és folyományai teljes terjedelmében itt olvasható)

Korányi

Stratégiai igazgatójuk, Dr. Horváth Ildikó elektromos cigarettával kapcsolatos, a médiában elhangzó nyilatkozatai során intézényük nevében nyilatkozik-e, és ezáltal intézményük álláspontját közvetíti, vagy Dr. Horváth Ildikó, mint magánszemély magánvéleményének tekinti-e intézményük az általa a médiában megfogalmazott állításokat.

(az adatigénylés és folyományai teljes terjedelmében itt olvasható)

A bejegyzés trackback címe:

https://gozler.blog.hu/api/trackback/id/tr738135652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása