az egészségügy ludditái kontra valóság

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

És azt a viccet ismeritek, hogy...

2016. május 23. - mujo

...Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Demjén Tibor bemennek a dohányzóba. Demjén Tibor látványosan nem érzi otthon magát, zavarában egy jobb napokat is megélt WHO pamfletet gyűröget a zsebében. Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter előhúz egy nagy teljesítményű, cserélhető akkumulátoros, minőségi, állítható teljesítményű elektromos cigaretta készüléket, és megfontolt ember módjára 13 watton rápirít az alacsony nikotintartalmú, erdei gyümölcsös utántöltő folyadékra.
- Miniszter úr, mit csinál?! - süvölti Demjén Tibor.
- Mit csinálnék? Ártalomcsökkentek. - válaszol higgadt nyugalommal Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, majd megereszt egy illatos gőzkarikát.
- De hát, de hát, mi nem szeretnénk, hogy ez tovább terjedjen! - hüledezik Demjén Tibor.
- Tibor, van friss önéletrajza? - érdeklődik Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, és közben fél szemével a karikát figyeli, magában ujjongva picit, mert ilyen messzire még egyik sem jutott korábban.
- Nincs, nincs, de ismeri a miniszter úr a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet, az ÁNTSZ és a Korányi legfrissebb tudományos eredményekre alapozott összefoglaló elemzését, amely szerint - kezdené hadarni Demjén, de a miniszter megakasztja.
- Tibor, legyen. - Sóhajtja Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, majd óvatosan állít picit készüléke teljesítményén.

Május huszadikát megelőzően néhányan hangot adtak azon véleményüknek, hogy egészen addig lesz ártalmas az e-cigaretta, amíg be nem kerül a dohányboltokba. Kényszeredetten nevetgéltünk az elképzelésen, de végül tényleg nem kellett sokat várni erre a természeti tüneményre, ugyanis kettő nappal a törvény hatályba lépését megelőzően felkerült a Youtube-ra az immáron ártalomcsökkentő alternatívaként debütáló elektromos cigaretta beszerzési lehetőségeit bemutató videó, egyenesen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával.

A videó üzenetének komolyabb hangvételű elemzése itt olvasható.

UPDATE: a videó eredeti helyén átmenetileg nem elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://gozler.blog.hu/api/trackback/id/tr178741096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása