az egészségügy ludditái kontra valóság

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Gőzlér blog: őszintén az e-cigarettáról

Hét intézmény, hét kérés

2015. december 17. - mujo

Az elmúlt hetek adatigénylései egy dologra biztosan rávilágítottak: az érintett intézmények nem kimondottan készségesek a NEFI e-cigaretta kockázati dokumentumának elkészítésének pontos körülményeit bemutatni, így az arra épített törvénymódosításét sem. Sebaj, szívesen segítek ebben a nehéz szülésben, rajtam ne múljon. Ezzel meg is született az adatbába kifejezés.

Mivel az is látszik, hogy a szövegértéssel vagy szándékosan, vagy készségszinten, de komoly problémáik vannak, ezért igyekeztem ezúttal annyira szájbarágósan meghatározni az igényelt adatok körét, amennyire az csak lehetséges. Köszönet barátaimnak a szőrszálhasogatás terén nyújtott önzetlen segítségért.

A közérdekű adatigénylésbe az alábbi intézményeket vontam be:

Az adatigénylés maga pedig a következő információkat kéri az intézményektől:

1.)
Intézményük minden, az "Az elektronikus cigaretták és a dohányzást imitáló elektronikus eszközök használatával járó kockázatok" című összefoglaló dokumentummal kapcsolatban folytatott kimenő és bejövő, elektronikus és papír alapú levelezésének elektronikus másolatát.

2.)
Intézményük minden, Balog Zoltán miniszter által benyújtott T/7404. számú, az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat e-cigaretta tárgykörét érintő kimenő és bejövő, elektronikus és papír alapú levelezésének elektronikus másolatát.

3.)
Intézményük minden egyéb, 2015. január elsejét követően íródott kimenő és bejövő, elektronikus és papír alapú levelezésének azon példányainak elektronikus másolatát, amelyekben szerepel az "elektromos cigaretta", vagy az "elektronikus cigaretta", vagy az "e-cigaretta", vagy a "dohányzást imitáló", vagy a "szopóka", vagy a "nikotin", vagy a "leszokás", vagy a "leszoktat" kifejezés, vagy ezek bármely, tetszőleges nyelvtani toldalékkal ellátott alakjai, kis és nagybetű különbségekre való tekintet nélkül.

4.)
Az intézményük birtokában lévő, Balog Zoltán miniszter által benyújtott T/7404. számú, az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat e-cigaretta tárgykörét érintő ülések, megbeszélések és egyeztetések alkalmával készült jegyzőkönyvek, emlékeztetők, vagy bármely más, az adott esemény során történtek bemutatására alkalmas dokumentumok elektronikus másolatát.

5.)
Az intézményük birtokában lévő, Balog Zoltán miniszter által benyújtott T/7404. számú, az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat e-cigaretta tárgykörét érintő pontjainak előkészítése és kidolgozása során készített vagy felhasznált munka- vagy háttéranyagok elektronikus másolatát.

6.)
Az intézményük birtokában lévő, az "Az elektronikus cigaretták és a dohányzást imitáló elektronikus eszközök használatával járó kockázatok" című összefoglaló dokumentumot készítő munkacsoport ülésein, megbeszélésein és egyeztetésein készült jegyzőkönyvek, emlékeztetők, vagy bármely más, az adott esemény során történtek bemutatására alkalmas dokumentumok elektronikus másolatát.

7.)
Az intézményük birtokában lévő minden egyéb, 2015. január elseje után keletkezett dokumentum elektronikus másolatát, amelyben szerepel az "elektromos cigaretta", vagy az "elektronikus cigaretta", vagy az "e-cigaretta", vagy a "dohányzást imitáló", vagy a "szopóka", vagy a "nikotin", vagy a "leszokás", vagy a "leszoktat" kifejezés, vagy ezek bármely, tetszőleges nyelvtani toldalékkal ellátott alakjai, kis és nagybetű különbségekre való tekintet nélkül.

Kíváncsian várom a fejleményeket, amelyekről természetesen be is számolok majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://gozler.blog.hu/api/trackback/id/tr518179122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása